Στήθος κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια αιγίνης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Stithos kotopoulo me krousta apo fistikia aiginis

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 φλιτζ. τσ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
  • 4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. ξερός βασιλικός
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Βάζουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί η μουστάρδα είναι αλμυρή). Βάζουμε το φυστίκι σε απλωτό σκεύος. Αλείφουμε καλά τα στήθη με το μίγμα μουστάρδας-μυρωδικών και κατόπιν τα κυλάμε στο φυστίκι, να καλυφθούν παντού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα στήθη μαζί, αφαιρώντας κάθε φορά και τα φυστίκια που σκόρπισαν. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με όσα φυστίκια έμειναν στο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥΝ ΑΣΧΗΜΗ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βασιλικός Δεντρολίβανο Ελαιόλαδο Κοτόπουλο Κοτόπουλο (στήθος) Μαϊντανός Μουστάρδα (Ντιζόν) Φιστίκια Αιγίνης

Σχετικές Συνταγές