Πουτίγκα μήλου με δημητριακά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Poutigka milou me dimitriaka

Υλικά

  • 2 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βρώμη
  • 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • Κανέλα
  • Σαντιγύ ή παγωτό βανίλια, προαιρετικά
     

Διαδικασία

Βάζουμε τα μήλα σε ένα πυρέξ με καπάκι -ή σκεύος που μπαίνει στο φούρνο, χωρίς να το βουτυρώσουμε- και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, τη βρώμη, το βούτυρο τ. Κερκύρας και την κανέλα και προσθέτουμε το μείγμα στα μήλα.

Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε προαιρετικά με σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Βούτυρο Βρώμη Ζάχαρη (καστανή) Κανέλα Μήλο Παγωτό (βανίλια) Σαντιγύ Χυμός (λεμόνι)

Σχετικές Συνταγές