Κέικ καρότου με γλάσο γιαουρτιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10
Keik karotou me glaso giaourtiou

Υλικά

  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα του κέικ
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κούπα για τη φόρμα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κ.γ. μπέικιν σόδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2/3 κούπας γιαούρτι 2%
  • ¼ κούπας φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 μέτρια καρότα χοντροτριμμένα
  • ¼ κούπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μπέικιν σόδα, την κανέλα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, 1/3 κούπας γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το τζίντζερ.

Βάζουμε το μείγμα με το γιαούρτι στο μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε τα καρότα.

Αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ.

Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, ελέγχοντας αν είναι έτοιμο με μια οδοντογλυφίδα.

Μεταφέρουμε σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε για να κρυώσει εντελώς.

Γλάσο: Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/3 κούπας γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη.

Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Βούτυρο Γιαούρτι Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κανέλα Καρότα Λάδι φυτικό Μπέικιν πάουντερ Σόδα μαγειρική Τζίντζερ

Σχετικές Συνταγές