Ζυμαρικά καρμπονάρα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zimarika karmponara

Υλικά

  • 1 κιλό λινγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 6 λωρίδες μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • ½  κ.γ. αλάτι
  • Μία πρέζα μαύρο πιπέρι
  • ½  φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφού τηγανιστεί, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, με απορροφητικό χαρτί και διατηρούμε τα υγρά που έμειναν στο τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους, και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε 2 κουταλιές από τα υγρά που έχουν μείνει στο τηγάνι (του μπέικον).

Με γρήγορες κινήσεις, προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το μπέικον.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγό (κρόκος) Ζυμαρικό (Linguine - Λινγκουίνι) Ζυμαρικό (spaghetti - σπαγγέτι) Μαϊντανός Μπέικον Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές