Μπρόκολο στο φούρνο με τσένταρ και μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Mprokolo sto fourno me tsentar kai mpeikon

Υλικά

  • 900 γρ. μπρόκολο χωρίς τα κοτσάνια (περίπου 8 κούπες)
  • Αλάτι για το ζεμάτισμα
  • 2 λωρίδες μπέικον, χοντροκομμένο 
  • 5 χτυπημένα αυγά
  • 43 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 118 ml. κρέμα γάλακτος
  • 236 ml. πλήρες γάλα
  • 1-2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 225 γρ.τυρί τσένταρ,τριμμένο
     

Διαδικασία

Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπρόκολο και βράζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, αλλά να κρατάει. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.

 Όσο το νερό στο βήμα 1 βράζει, σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, αλλά να μην γίνει τραγανό. Βγάζουμε και τοποθετούμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθούν τα λίπη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και προσθέτουμε την κρέμα και το γάλα. Στο ίδιο μπολ βάζουμε και το πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Τέλος, προσθέτουμε και το 1/3 του τσένταρ.

Απλώνουμε το βρασμένο μπρόκολο στο πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγο τσένταρ. Απλώνουμε το μπέικον πάνω από το μπρόκολο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και του αλευριού, απλώνοντάς το παντού. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ.

Ψήνουμε για 25-40 λεπτά. Αν ροδίσει η επιφάνεια, αλλά δεν είναι έτοιμο το φαγητό, μπορούμε να καλύψουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Κρέμα γάλακτος Μουστάρδα (Ντιζόν) Μπέικον Μπρόκολο Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί cheddar

Σχετικές Συνταγές