Ζυμαρικά με θαλασσινά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 400 γρ. ντοματάκι
- 1 κύβο κοτόπουλου
- 300 γρ. σπαγγέτι, κομμένα στη μέση
- 240 γρ. κατεψυγμένα θαλασσινά
- Ψιλοκομμένος βασιλικός
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- Λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή και wok.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγουν οι μυρωδιές τους.
Προσθέτουμε το ντοματάκι, τον κύβο κοτόπουλου και την καπνιστή πάπρικα και αφήνουμε τα υλικά να δέσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μας, έτσι ώστε να μαγειρευτούν όλα μαζί για περίπου 7 λεπτά. Προσοχή: ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τα θαλασσινά μας και τα ανακατεύουμε για 3 λεπτά, ενώ συνεχίζουν να βράζουν όλα μαζί.
Κλείνουμε τη φωτιά και το φαγητό μας είναι πανέτοιμο.
Τελευταίες πινελιές: Αλατοπίπερο, λίγος βασιλικός και φέτες λεμονιού.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Βασιλικός
Ελαιόλαδο
Θαλασσινά (κατεψυγμένα)
Κρεμμύδι
Κύβος (κοτόπουλου)
Λεμόνια
Μακαρόνια
Ντοματάκια (κονσέρβα)
Πάπρικα
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο