Tiramisu χαμηλό σε θερμίδες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
Tiramisu xamilo se thermides

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια αρωματικού καφέ
  • 2 κ.σ. λικέρ (π.χ. Frangelico)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 350g τυρί χαμηλό σε λιπαρά (π.χ. ανθότυρο)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250g πακέτο σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

Διαδικασία

Ρίχνουμε τον καφέ και το λικέρ σε ένα ρηχό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε ένα μικρό μπολ με μαλακές κινήσεις.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το ανθότυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε απαλά τα ασπράδια των αυγών.

Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ, μία φορά το καθένα, μέσα στο μίγμα του καφέ. Τα τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο βαθύ σκεύος.

Απλώνουμε το μισό μίγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, απλώνοντας πάνω σε αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Αφού τα καλύψουμε, τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 6 ώρες.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την τιραμισού με το κακάο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγό (ασπράδι) Ανθότυρο Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Καφές Κρέμα ζαχαροπλαστικής Λικέρ Σαβαγιάρ

Σχετικές Συνταγές