Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μανούρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Kotopoulo gemisto me spanaki kai manouri

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 300 γρ. μανούρι
  • 700 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ένα ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα κομμένη σε φέτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 πορτοκάλια

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι καλά στραγγισμένο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αφού μαγειρευτεί το σπανάκι το αφήνουμε να κρυώσει. Το ανακατεύουμε στη συνέχεια με το μανούρι τριμμένο.

Με το μαχαίρι χαράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μίγμα με το σπανάκι και το τυρί στα 4 φιλέτα.  Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, χτυπάμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιών και τα περιχύνουμε. Ρίχνουμε τέλος και την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

OTAN ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αμυγδαλόψιχα Άνηθος Ελαιόλαδο Κοτόπουλο Κοτόπουλο (φιλέτο) Μανούρι Πορτοκάλι Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές