Αλμυρά muffins με καρότο, κολοκυθάκι και άνηθο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
Almyra muffins me karoto kolokythaki kai anitho

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κούπα καρότο, τριμμένο
  • ½ κούπα κολοκυθάκια τριμμένα και συμπιεσμένα στο χέρι για να αποβάλετε τα υγρά
  • ½ κούπα τριμμένο ημίσκληρο κίτρινο τυρί τύπου Εμενταλ
  • 2 κ.σ φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ¾ κούπας γάλα
  • ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. αλάτι χοντρό

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C και λαδώστε ένα ταψί με 12 θήκες για muffins.

Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Με μια κουτάλα ανακατεύοντας προσθέστε την ζάχαρη, το καρότο, τα κολοκυθάκια, το τυρί και τον άνηθο. Σε μια δεύτερη λεκάνη χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε καλά με μια μεταλλική κουτάλα.

Χωρίστε το μείγμα ισομερώς στις θήκες των muffins. Πασπαλίστε την θήκες με την ζύμη με το χοντρό αλάτι και ψήστε το ταψί για 12-15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα τα muffins (στο κέντρο των muffins εισάγεται μια οδοντογλυφίδα και όταν την βγάλετε θα πρέπει να είναι καθαρή).

Αφήστε τα Muffins να κρυώσουν στις θήκες για 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα. Σερβίρετε τα ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικές Συνταγές