Κολοκυθόσουπα με φακές και κάρυ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά
- 1 ½ φλ. φακές ψιλές Φαρσάλων
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. κάρυ Μαντράς (απλό κάρυ για πιο ήπια γεύση)
- 1 ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα, καθαρισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κομματάκια
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε στο μείγμα τις φακές, την κολοκύθα και το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε να πάρουν βράση.
Μειώνουμε τη φωτιά σε μεσαία προς χαμηλή, καλύπτουμε εν μέρει την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τη σούπα για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Σερβίρουμε αμέσως με συνοδεία μίας κουταλιάς γιαουρτιού στο κάθε πιάτο/μπολ σερβιρίσματος.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γιαούρτι
Γιαούρτι (στραγγιστό)
Ελαιόλαδο
Ζωμός
Ζωμός (λαχανικών)
Κάρυ
Κάρυ (Μάντρας)
Κολοκύθα
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (κίτρινο)
Κρεμμύδι (κόκκινο)
Σκόρδο
Φακές
Φακές (κόκκινες)