Σαλάτα με κινόα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Υλικά
- 1 κούπα κινόα, πλυμένη
- 1 ½ κούπα νερό
- 1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κούπα αγγούρια, ψιλοκομμένα
- ¼ κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας ελιές Καλαμάτας
- ¼ κούπας φέτα, θρυμματισμένη
- 425 γρ ρεβίθια, πλυμένα και στραγγισμένα
- 3 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού ή ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- Αλάτι για γαρνίρισμα
- Πιπέρι για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό και την κινόα και φέρτε το μείγμα σε βράση.
Μειώστε τη φωτιά σε μεσαία-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει καλυμμένο με ένα καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να απορροφήσει όλο το νερό.
Αφήστε το μείγμα να κάτσει για 5 λεπτά πριν το αφήσετε στην άκρη να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά. Σε μια λεκάνη ανακατέψτε καλά το χυμό λεμόνι, το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μία δεύτερη λεκάνη ανακατέψτε την κινόα, τις ντομάτες, τα αγγούρια, το κρεμμύδι, τις ελιές, τη φέτα και τα ρεβίθια.
Ανακατέψτε τα δυο μείγματα καλά σε μια λεκάνη και σερβίρετε.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ελιές
Ελιές (Καλαμάτας)
Κινόα
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι (κίτρινο)
Κρεμμύδι (κόκκινο)
Λεμόνια
Λεμόνια (χυμός)
Νερό
Ντομάτες
Ξύδι
Ξύδι (κόκκινο)
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρεβίθια
Ρίγανη
Ρίγανη (φρέσκια)
Σκόρδο
Φέτα
Φέτα (Μυτιλήνης)
Φέτα (Χαλκιδικής)