Καλοκαιρινή σαλάτα με σάλτσα από Λουΐζα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Kalokairini salata me saltsa apo Louiza

Υλικά

  • ½ κούπα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα φύλλα Λουΐζας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ καρπούζι χωρίς κουκούτσια
  • 225 γρ κατσικίσιο τυρί
  • ½ κούπα φιστίκια Αιγίνης χωρίς αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1 πρέζα φρέσκο πιπέρι

Διαδικασία

Χοντροκόψτε την Λουΐζα και τοποθετήστε την σε ένα γουδί μαζί με το λάδι και το αλάτι. Χτυπήστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά και μετά αφήστε το να κάτσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε τα σε μια γαβάθα  για σαλάτα, και στην συνέχεια τοποθετήστε την γαβάθα στο ψυγείο.

Τοποθετήστε τα φιστίκια σε ένα τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίστε τα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα φιστίκι από το τηγάνι και χοντροκόψτε τα. Αφήστε τα στην άκρη για λίγο. Θρυμματίστε το κατσικίσιο τυρί.

Πάρτε το μείγμα λαδιού-Λουΐζας και τοποθετήστε το σε ένα μπλέντερ. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά πολύ καλά προσθέστε το ξύδι και ξανά ανακατέψτε το μείγμα. Πάρτε το καρπούζι από το ψυγείο και προσθέστε το τυρί, ραντίστε με την σάλτσα vinaigrette που φτιάξατε, πασπαλίστε τα φιστίκια και προσθέστε το χοντρό αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και σερβίρετε.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Αλάτι (ψιλό) Ελαιόλαδο Καρπούζι Λουίζα Ξύδι Ξύδι (κόκκινο) Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί (κατσικίσιο) Φιστίκια Αιγίνης

Σχετικές Συνταγές