Σούπα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
Soupa ntomatas

Υλικά

  • 3-4 μεσαίες ντομάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 5-6 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα (προαιρετικό)

Διαδικασία

Βράστε νερό και τοποθετήστε τις ντομάτες σε αυτό για ελάχιστα λεπτά, αλλά μην τις ξεφλουδίσετε. Κόψτε τες στη μέση, με ένα κουτάλι αφαιρέστε τους σπόρους, χαρακώστε 2-3 φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι τις πλάτες τους και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα χυτού σιδήρου, αλλά μην το αφήσετε να γίνει καφέ. Προσθέστε τις ντομάτες με την εσωτερική πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω. Μπορείτε να τις αναποδογυρίσετε τις για να ψηθούν και από την εξωτερική πλευρά, όταν θα έχουν αποβάλει τον περισσότερο χυμό τους, αλλά μην τις αφήσετε να καούν. Θα πάρει περίπου 10 λεπτά, εάν η φωτιά είναι μεσαία-χαμηλή.

Αναποδογυρίστε τις ντομάτες και ανεβάστε λίγο τη φωτιά. Αφήστε τες να μαγειρευτούν για περίπου 5 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την μερικά λεπτά να κρυώσει.

Αφού κρυώσει, προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα πολύ καλά.  Δεν πρέπει η κρέμα να βράσει, αλλά να δέσει σωστά με τις ντομάτες. Μόλις ανακατευτεί η κρέμα εντελώς με τις ντομάτες και δεν υπάρχει κολλημένο υλικό στον πάτο της κατσαρόλας, μπορείτε να γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και να σερβίρετε στα πιάτα.Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να λιώσετε τις ντομάτες.

Επίσης, μπορείτε να γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού. Συνοδέψετε τη με ψωμί ή βάλτε σπασμένες φρυγανιές μέσα στη σούπα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Βασιλικός Βούτυρο Κρέμα γάλακτος Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο)

Σχετικές Συνταγές