Μοσχάρι με δαμάσκηνα και κόκκινο κρασί
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μάτσο σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένο
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 μάτσο δεντρολίβανο
- ¼ κ. γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο-σέλερι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και το κρέας και τα περιχύνουμε με το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφαν μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για 24 ώρες. Όταν συμπληρωθεί αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας για μερικά λεπτά Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μαρινάδα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος, αφήνουμε να πάρει βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2,5 ώρες.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Καρότα
Κρασί (κόκκινο)
Κρεμμύδι
Μαϊντανός
Μοσχάρι
Μοσχάρι (σπάλα)
Μοσχοκάρυδο
Σέλινο
Σκόρδο
Φυλλα δάφνης