Ομελέτα με μανιτάρια, πράσο και τυρί Fontina

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Omeleta me manitaria praso kai tyri Fontina

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σε 2 δόσεις
  • 2 πράσα μεσαίου μεγέθους, μόνο τα άσπρα και ελαφρώς πράσινα μέρη, ψιλοκομμένα
  • 220 γρ μανιτάρια Crimini (baby bella), κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 12 μεγάλα αβγά
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ¾ φλ. τυρί Fontina, τριμμένο, σε 2 δόσεις
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνου στην πάνω θέση και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.

Σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα πράσα και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, και μαγειρεύουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να έχει εξατμιστεί το υγρό.

Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε και χτυπάμε ½ κούπα τυρί.

Γαρνίρουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό.

Αυξάνουμε τη φωτιά στο σκεύος, σε υψηλή, και προσθέτουμε την υπολειπόμενη 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το μείγμα αβγού στα μανιτάρια, κουνώντας το σκεύος έτσι ώστε να απλωθεί το μείγμα παντού.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5 λεπτά, χωρίς να την κουνήσουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει στις άκρες.

Πασπαλίζουμε με το υπολειπόμενο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι η ομελέτα μας να πάρει χρώμα χρυσαφένιο και να έχει πήξει στη μέση.

Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με τη συνοδεία bfresh βιολογικής λεμονάδας με αγαύη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Ελαιόλαδο Κρέμα γάλακτος Μαϊντανός Μανιτάρια Μανιτάρια (cremini) Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Τυρί (Fontina)

Σχετικές Συνταγές