Σούπα παντζάρι και ντομάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
Soupa pantzari kai ntomata

Υλικά

  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 750-800 γρ ντοματάκια, πολτοποιημένες στο χέρι, διατηρήστε το χυμό τους ξεχωριστά (εάν θέλετε μπορείτε να τις αποφλοιώσετε)
  • 2 παντζάρια, μεγάλα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε κομματάκια
  • 2 καρότα, μεσαίου μεγέθους, κομμένα σε κομματάκια
  • ¾ κ.γ. κύμινο + λίγο για σερβίρισμα
  • ¼ κ.γ. πιπέρι Cayenne + λίγο για γαρνίρισμα
  • Χοντρό αλάτι
  • Γιαούρτι πλήρες, για σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε το σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, για περίπου 8 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τον χυμό τους, τα παντζάρια, τα καρότα, τα ¾ κ.γ. κύμινου και το ¼ κ.γ. πιπέρι Cayenne. Μαρινάρετε με αλάτι και προσθέστε αρκετό νερό έτσι ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά. Φέρτε το μείγμα σε βράσει, καλύψτε μερικώς με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι όλα τα λαχανικά να είναι μαλακά, για περίπου 1 ώρα.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κάτσει για 30 λεπτά, με αυτόν τον τρόπο επιτρέπετε στα αρώματα να δυναμώσουν.

Ξαναζεστάνετε την σούπα, και γαρνίρετε με αλάτι, κύμινο και πιπέρι Cayenne. Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι και μια πρέζα κύμινου.

Σχετικές Συνταγές