Χτυπημένα αυγά με Mascarpone και σκορδόψωμο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Chtypimena ayga me Mascarpone kai skordopsomo

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, μεγάλη, καθαρισμένη και κομμένη στη μέση
  • 8 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κούπα τυρί Mascarpone

Διαδικασία

Τοποθετήστε την σχάρα του φούρνου στην μεσαία θέση και προθερμάνετε τον φούρνο στους 220ο C.

Σε μια λαδόκολλα τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε μια στρώση και αλείψτε με το λάδι. Ψήστε το ψωμί για 7-8 λεπτά, μέχρι οι φέτες να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Ενώ το ψωμί είναι ακόμα ζεστό τρίψτε ελαφριά την πάνω πλευρά του ψωμιού με την κομμένη πλευρά του σκόρδου.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους χτυπήστε τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, ½ κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μεσαία φωτιά. Όταν λιώσει τελείως το βούτυρο, ρίξτε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Συνεχίστε να μαγειρεύετε το μείγμα αυγού αλλά σπρώξτε το μέρος που έχει μαγειρευτεί προς το κέντρο με μια σπάτουλα σιλικόνης, γέρνοντας ελάχιστο το τηγάνι έτσι ώστε το άψητο αυγό να περάσει στον πάτο τηγανιού, μέχρι να μαγειρευτεί όλο το μείγμα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το τυρί ανακατεύοντας ελαφριά έτσι ώστε να ανακατευτεί με το αυγό. Ψήστε το μείγμα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το αυγό να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε μαζί με το σκορδόψωμο.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλάτι (χοντρό) Βούτυρο Βούτυρο (ανάλατο) Ελαιόλαδο Κρεμμυδάκια φρέσκα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο Τυρί (Mascarpone) Ψωμί Ψωμί (τοστ)

Σχετικές Συνταγές