Γκασπάτσο καρπουζιού

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Gkaspatso karpouziou

Υλικά

  • 4 κούπες καρπουζιού, χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κύβους, σε 2 δόσεις
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ
  • 1 κ.σ. ξύσμα λάϊμ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ κούπα αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πιπεριά Jalapeno, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Τοποθετήστε 3 κούπες καρπουζιού στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τες. Κόψτε το υπολειπόμενο καρπούζι σε μικρούς κύβους (περίπου 1,25 cm).

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε πολύ καλά τον πουρέ καρπουζιού, τον χυμό λάϊμ, το ξύσμα λάϊμ, το τζίντζερ και το αλάτι. Ανακατεύοντας με μία κουτάλα προσθέστε την ντομάτα, το αγγούρι, την πράσινη πιπεριά, τον κόλιανδρο, το κρεμμυδάκι, το Jalapeno και τους κύβους καρπουζιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να θελήσετε να το σερβίρετε.

Σημειώσεις: Σερβίρετε σαν πρώτο πιάτο (φρουτοσαλάτα) η για κυρίως εάν συνοδευτεί με πίτα και χούμους.

Σχετικές Συνταγές