Πράσινη σαλάτα με δαμάσκηνα καρύδια και ανθότυρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Υλικά
- 1 μαρούλι
- λίγο σπανάκι baby
- 1 λόλα κόκκινη
- 1 λόλα πράσινη
- 4-5 φύλλα ραντίτσιο
- 8 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. γκότζι μπέρις
- 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
- 150 γρ. φρέσκο ανθότυρο
Για τη βινεγκρέτ:
- 3/4 ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε τα φύλλα, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε με το χέρι.
Χτυπάμε καλά σε μπολ τα υλικά της βινεγκρέτ.
Βάζουμε τα σαλατικά και όλα τα υλικά σε φαρδιά σαλατιέρα.
Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και σκορπίζουμε από πάνω το τυρί, σε κομμάτια.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Ανθότυρο
Γκότζι μπέρις
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
Καρυδόψιχα
Λόλα
Λόλα (κόκκινη)
Λόλα (πράσινη)
Μαρούλι
Μέλι
Μουστάρδα
Μουστάρδα (Ντιζόν)
Ξύδι (κρέμα βαλσάμικου)
Ραντίτσιο
Σπανάκι
Σπανάκι (baby)