Ζυμαρικά Fettuccine Alfredo με μπέικον

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Zymarika Fettuccine Alfredo me mpeikon

Υλικά

  • 1 πακέτο φρέσκα ζυμαρικά Fettuccine (περίπου 255 γρ)
  • 2 φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά (1%)
  • 2/3 κούπας τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο (περίπου 70 γρ)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη. Στραγγίστε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι πάνω από μια κατσαρόλα και κρατήστε ¼ κούπας από τον ζωμό.

Ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά, ψήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Ανακινήστε το μπεήκον σε τακτά χρονικά διαστήματα. Βγάλτε το μπέικον από την φωτιά διατηρώντας τα λίπη. Στα λίπη προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε το για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς. Στη συνέχεια πασπαλίστε το αλεύρι πάνω απο το σκόρδο. Τηγανίστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας διαρκώς. Σταδιακά προσθέστε το γάλα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρώς πηχτό και αφρώδες. Ανακατεύετε διαρκώς.

Μειώστε την φωτιά σε χαμηλή ένταση και σταδιακά προσθέστε το τυρί. Ανακετεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Με μια ξύλινη κουτάλα προσθέστε το αλάτι και το ¼ από τον ζωμό των ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακινήστε καλά.

Πασπαλίστε το μπέικον, τον μαϊντανό και το πιπέρι και σερβίρετε άμεσα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλάτι (ψιλό) Αλεύρι Γάλα Γάλα (με χαμηλά λιπαρά) Ζυμαρικό (Fettuccine) Μαϊντανός Μπέικον Παρμεζάνα Πιπέρι (Μαύρο) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές