Ζυμαρικά με λαχανικά στο φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Zymarika me lachanika sto fourno

Υλικά

  • 115 γρ ζυμαρικά πέννες ή ziti
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες κολοκύθα κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κούπα κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  
  • 2 κούπες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κούπα άπαχο τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένη (περίπου 115 γρ)
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένη
  • ¾ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¼ κούπα άπαχο τυρί Ricota (περίπου 55 γρ)
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχόν μαγειρικά λίπη και στη συνέχεια τα σουρώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία-υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε την κολοκύθα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτία, και ανακατεύοντας προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την ½ κούπα mozzarella, τα βότανα, την ½ κ.γ. αλάτι και το πιπέρι.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά την Ricotta, το υπόλοιπο αλάτι και το αβγό.

Προσθέτουμε το μείγμα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο (20 cm) ταψί – γυάλινο ή κεραμικό – και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη mozzarella.

Ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Σχετικές Συνταγές