Ζυμαρικά πέννες με λουκάνικο, μελιτζάνες και φέτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Zymarika pennes me loukaniko melitzanes kai feta

Υλικά

  • 4 ½ κούπες μελιτζάνες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 450 γρ)
  • 225 γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 6 ½ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 280 γρ. ζυμαρικά πέννες
  • ½ κούπα τυρί φέτα, θρυμματισμένη (περίπου 56 γρ.)
  • ¼ κούπας φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά βάση των οδηγιών του πακέτου, παραλείποντας το αλάτι και τυχών μαγειρικά λίπη.

Στραγγίζουμε καλά και τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Σε μεσαία-υψηλή φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες, το λουκάνικο και το σκόρδο για 5 λεπτά ή μέχρι το λουκάνικο να γίνει καφέ και η μελιτζάνα μαλακή.

Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το πιπέρι και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε  για 5 λεπτά σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προσθέτουμε το μείγμα ντομάτας στη λεκάνη με τα ζυμαρικά, μαζί με το τυρί και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

Σχετικές Συνταγές