Σολομός με ντομάτα και βασιλικό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2

Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού (170 γρ το καθένα)
- 1 κ.σ. βασιλικός (5 γρ)
- 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (15 ml)
- 2 κ.σ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη (10 γρ)
Διαδικασία
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C. Σε μία κόλλα ψησίματος (λαδόκολλα) τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού. Πασπαλίστε με τον βασιλικό και τοποθετήστε την ντομάτα πάνω στα φιλέτα. Περιχύστε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε το τυρί.
Ψήστε τα φιλέτα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι ο σολομός να σκουρύνει και το τυρί να έχει γίνει χρυσαφένιο-καστανό, για περίπου 20 λεπτά.
Σερβίρετε άμεσα.