Σολομός με σάλτσα ντομάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
Solomos me saltsa ntomatas

Υλικά

  • 2 κούπες ντοματάκια, κομμένα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη  και στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ κ.γ. κύμινο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, πολτοποιημένος
  • 1 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 210ο C και στη συνέχεια σε μια λεκάνη ανακατέψτε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, την κάπαρη, το ξύδι και ½ κ.γ. αλάτι.

Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους (που μπαίνει και στον φούρνο) ζεστάνετε 1 κ.σ. λάδι. Μαρινάρετε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τον στο τηγάνι με το δέρμα προς τα πάνω. Τηγανίστε  τον σολομό σε σχετικά υψηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, θα πρέπει να έχει πάρει χρώμα καφέ το κάτω μέρος του σολομού. Προσεκτικά αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε το σολομό για περίπου 7 λεπτά, θα πρέπει να έχει ψηθεί ολοκληρωτικά. Μοιράστε τα φιλέτα στα πιάτα και αφαιρέστε τυχών ζωμό από το τηγάνι.

Τοποθετήστε το τηγάνι σε σχετικά υψηλή φωτιά και τοποθετήστε σε αυτό το μείγμα ντομάτας μαζί με το κύμινο, το υπολειπόμενο λάδι. Μαγειρέψτε το μείγμα αφαιρώντας τυχών υπολείμματα από το τηγάνι, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες, για περίπου 2 λεπτά. Περιχύστε την σάλτσα πάνω από τα φιλέτα, πασπαλίστε τον μαϊντανό και τον βασιλικό και σερβίρετε άμεσα.

Σχετικές Συνταγές