Πίτσα με φρέσκια ντομάτα ανθότυρο ελιές βασιλικό και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Pitsa me freskia ntomata anthotyro elies basiliko kai damaskina

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 ml γάλα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και ρίγανη ξερή

 

  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες χωρίς πολλή υγρασία
  • 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 250 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 5 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ρίγανη, ελαιόλαδο

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 200οC και τοποθετούμε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση. Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ .

Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Απλώνουμε  ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 10’-12’ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλεύρι Βασιλικός Γάλα Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ελιές Ντομάτες Ντοματίνια Ρίγανη Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές