Σουφλέ μαύρης σοκολάτας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2
Soufle mayris sokolatas

Υλικά

Υλικά ζύμης:

  • 28 γρ κρέμα γάλακτος βαριά
  • 113 γρ σοκολάτας υγείας
  • ½ κ.γ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
  • ½ κούπας ζάχαρη

Υλικά επικαλύψης/γαρνίρισμα:

  • Μούρα
  • 2 κομμάτια σοκολάτας υγείας
  • Ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190ο C, και ετοιμάστε 2 φορμάκια των 170 γρ βουτυρώνοντας τα με κρύο βούτυρο. Πασπαλίστε όλες τις πλεύρες (τοιχώματα & πάτο) με κρυσταλική ζάχαρη και κακάο.

Σε ένα μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο, την κρέμα και την σοκολάτα, ανακατέψτε για να βοηθήσετε την διαδικασία λιωσίματος. Μόλις λιώσει η σοκολάτα σβήστε την φωτιά. Χτυπήστε τους 2 κρόκους απο τα αυγά στην σοκολάτα.

Σε μια λεκάνη μεσαίου μεγέθους χτυπήστε τα ασπράδια αυγού με την κρέμα ταρταρ μέχρι τα ασπράδια να δημιουργήσουν μαλακές κορυφές. Προσθέστε την ζάχαρη στα ασπράδια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι οι κορυφές να γίνουν πιο “σκληρές”. Προσθέστε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας, λίγο κάθε φορά, μην ξεχνάτε να ανακατεύετε καλά μετά από κάθε προσθήκη, προσοχή όμως μην παραχτυπήσετε το μείγμα.

Τοποθετήστε το μείγμα στα φορμάκια, καλύπτοντας τουλάχιστον τα ¾ από την κάθε φόρμα. Τοποθετήστε ενα κομμάτι σοκολάτας ή ένα μούρο στην μέση και πιέστε προς τα μέσα έτσι ώστε να καλυφθεί (βυθιστεί) από το μείγμα. Τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στην συνέχεια στο φούρνο. Εαν έχει σχάρα ο φούρνος τοποθετήστε τον στη μεσαία σκάλα. Ψήστε τα σουφλέ για 15 λεπτά στους 190ο C. Μετά απο 15 λεπτά τα σουφλε θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν βγεί απο το φορμάκι. Σερβίρετε αμέσως.

Όσο κρυώνει το σουφλέ τόσο θα πέφτει και θα πήζει. Μπορείτε να γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη και μούρα. Επίσης μπορείτε να το γαρνίρετε με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος.

Σχετικές Συνταγές