Αλμυρό κέικ με γραβιέρα, καπνιστό χοιρινό και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Almyro keik me grabiera kapnisto choirino kai myrodika

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γάλα
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
  • 170 γρ. καπνιστή χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε κομματάκια
  • 3 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • λίγο καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τους κρόκους σ' ένα μεγάλο μπολ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, χρησιμοποιώντας το μίξερ. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 με 35 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές