Καλαμάρι γεμιστό με μπριάμ και δαμάσκηνα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Kalamari gemisto me mpriam kai damaskina

Υλικά

  • 6 καλαμάρια μεγάλα
  • 10 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κριθαροκουλούρα μικρή
  • 2 κολοκύθια μεγάλα σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους
  • 2 πατάτες μεγάλες σε κύβους
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

Διαδικασία

Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα 100 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο με γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Καλαμάρια Κολοκύθια Κρεμμύδι Κριθαροκουλούρα Λεμόνια Μαϊντανός Μελιτζάνα Ντομάτες Πατάτες Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές