Μυζηθρόπιτα Κάρπαθου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Myzithropita Karpathou

Υλικά

Υλικά για τη ζύμη
  • 1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. μαγιά
  • 1/2 νεροπότηρο γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • Νερό
  • Αβγό για την επάλειψη
Υλικά για τη γέμιση
  • 1 κιλό μυζήθρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σ. από μιγμα μπαχαρικών μοσχοκάρυδο, κανέλα ,γαρύφαλλο και κύμινο
  • αλάτι 

Διαδικασία

Σ ένα μπολ βάζετε το αλεύρι ,τη μαγιά, το γάλα ,το ηλιέλαιο, 2 αβγά και ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και μαλακή.Aν χρειαστεί κατά το ζύμωμα προσθέτετε νερό. 

 

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε τη γέμιση με το χέρι. 

 

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη παίρνετε κομματάκι, κομματάκι, το κάνετε μπαλάκι και το ανοίγετε με τον πλάστη ένα στρογγυλό δίσκο. Βάζετε στη άκρη του δίσκου 1 κουταλιά γέμισης μυζήθρας και διπλώνετε το δίσκο σε μισοφέγγαρο και πιέζετε με το δάκτυλο. Κόβετε τριγύρω με μια ρόδα. 

 

Τοποθετείτε την πίτα στο ταψί και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Χτυπάτε τον κρόκο ενός αβγού και αλείφετε τις πίτες με ένα πινέλο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροσήσαμο .Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά περίπου για μισή ώρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Γάλα Γάλα (συμπυκνωμένο) Γαρύφαλλο Ζάχαρη Ηλιέλαιο Κανέλα Κύμινο Μαγιά Μοσχοκάρυδο Μυζήθρα Νερό

Σχετικές Συνταγές