Πίτα με κατσικίσιο τυρί, σπανάκι κουκουνάρι και αρσενικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Pita me katsikisio tyri spanaki koukounari kai arseniko

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 500 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 120 γρ. αρσενικό Νάξου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 φλ φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, χτυπημένα στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 αβγά
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 2 κρόκοι αβγού

Διαδικασία

Αχνίζουμε το σπανάκι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για 2-3 λεπτά, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, το μίγμα του ελαιόλαδου με το βασιλικό, το σκόρδο, τα αβγά και το σπανάκι.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα μας ομογενοποιηθεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και αλείφουμε το ένα φύλλο σφολιάτας με ελαιόλαδο.

Μοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας 2-3 εκατοστά περιθώριο από τις άκρες της σφολιάτας.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα πιρούνι πιέζουμε τα φύλλα  να ενωθούν και τα τυλίγουμε προς τα μέσα.

Χτυπάμε τους 2 κρόκους αβγών με μια κουταλιά της σούπας νερό και αλείφουμε την πίτα.

Ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αρσενικό Βασιλικός Ελαιόλαδο Κουκουνάρι Λαδόκολλα Σκόρδο Σπανάκι Σφολιάτα Τυρί (κατσικίσιο)

Σχετικές Συνταγές