Αρωματική χορτόπιτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
Aromatiki chortopita

Υλικά

Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 κιλό λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 αβγό, 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες, τις οποίες τις προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά. Ετοιμάζουμε το φύλλο στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε την γέμιση και τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Άνηθος Ελαιόλαδο Κρασί Κρεμμύδι Μαϊντανός Μάραθος Ντομάτες Πιπέρι (Μαύρο) Πράσα Σέλινο Σέσκουλα Σπανάκι

Σχετικές Συνταγές