Μπομπότα με φρέσκο γάλα γραβιέρα Νάξου και ανθότυρο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ

Υλικά
- 500 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- 100 γρ. ανθότυρο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι βούτυρο κατσικίσιο
- 400 γρ. καλαμποκάλευρο
- 150 γρ. γάλα φρέσκο
- 2 αβγά χτυπημένα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη, δυόσμο ή θυμάρι ξερά)
- φρυγανιά τριμμένη για το πασπάλισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε μισό λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις το αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Προσθέτουμε στον χυλό τα τυριά, τα μυρωδικά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια και την πασπαλίζουμε με φρυγανιά και με το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά
Αλάτι
Ανθότυρο
Βούτυρο
Γάλα
Γραβιέρα
Γραβιέρα (Νάξου)
Δυόσμος
Θυμάρι
Καλαμποκάλευρο
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη
Ρίγανη (φρέσκια)
Φρυγανιά τριμμένη