Πίτσα με φρέσκια ντομάτα, ξινομυζήθρα, ελιές και βασιλικό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΕΣ - ΨΩΜΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Pitsa me freskia ntomata xinomyzithra elies kai basiliko

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 ml γάλα 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη ξερή
  • 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες, χωρίς πολλή υγρασία
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 250 γρ ξινομυζήθρα Χανίων, σε φέτες
  • 10 ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • ρίγανη, ελαιόλαδο
 

Διαδικασία

Ανάβουμε το φούρνο στους 200οC και τοποθετούμε τη σχάρα μια θέση χαμηλότερα από τη μέση.

Στον κάδο του μίξερ αναμειγνύουμε αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 1 εκ .

Λαδώνουμε πολύ ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

Απλώνουμε στο κέντρο ομοιόμορφα τη φρέσκια ντομάτα και τοποθετούμε επάνω τις φέτες ξινομυζήθρα, τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού και τις ελιές καλαμών.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε με τη συνοδεία bfesh βιολογικής λεμονάδας με αγαύη.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Αλεύρι Βασιλικός Γάλα Ελαιόλαδο Ελιές Ελιές (Καλαμών) Ντομάτες Ντοματίνια Ξινομυζήθρα (Χανίων) Ρίγανη

Σχετικές Συνταγές