Μαριναρισμένα μανιτάρια με κρέμα βαλσάμικου και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΡΕΚΤΙΚΑ
Marinarismena manitaria me xydi rodiou kai myrodika

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια ανάμεικτα (αγαρικό, πλευρώτους, πορτομπέλο), κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και βανίλια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ φρέσκια μαντζουράνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. νερό
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και μερικές σταγόνες ξύδι το σκόρδο και τα μυρωδικά

Προσθέτουμε τα μανιτάρια κλείνουμε την κατσαρόλα και κουνάμε για να καλύψουμε τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 7 λεπτά και προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου πάνω από τα μανιτάρια.

Καλύπτουμε και αφήνουμε να κάτσουν  για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σχετικές Συνταγές