Αρνίσια παϊδάκια με πετιμέζι bbq σάλτσα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 1/2 μάτσο ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Για την bbq σάλτσα:
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 φλιτζάνι πετιμέζι
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο ξύδι
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
Διαδικασία
Μαρινάρουμε τα παϊδάκια με όλα τα υλικά για μια μέρα στο ψυγείο και ψήνουμε στην σχάρα 4 λεπτά κάθε πλευρά.
Για την bbq σάλτσα:
Βάλτε το ηλιέλαιο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, αφήστε τη λίγο περισσότερο στη φωτιά.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Worcestershire
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Θυμάρι
Κέτσαπ
Κρεμμύδι
Νερό
Ντομάτες
Ξύδι
Ξύδι (κόκκινο)
Παϊδάκια (αρνίσια)
Πάπρικα (γλυκιά)
Πετιμέζι
Πιπέρι (Μαύρο)
Ρίγανη (φρέσκια)
Σκόρδο
Χυμός (ανανά)