Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας και καπνιστή πάπρικα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. δενδρολίβανο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας:
- 4 ντομάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ.γ. πελτέ
- 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
- 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό μόνο τα φύλλα
- αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
Για τις μπριζόλες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες.
Ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι για περίπου 7 λεπτά κάθε πλευρά
Για τη σάλτσα
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Βασιλικός
Δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
Κουρκουμάς
Κρεμμύδι
Κύμινο
Μπούκοβο
Μπριζόλες (λαιμού)
Ντομάτες
Ντοματοπελτές
Ξύδι (βαλσάμικο)
Πάπρικα (καπνιστή)
Πιπέρι (Μαύρο)
Σκόρδο
Τζίντζερ