Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα ντομάτας και καπνιστή πάπρικα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
Choirines mprizoles me saltsa ntomatas kai kapnisti paprika

Υλικά

  • 6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1/2 μάτσο φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. δενδρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας:
  • 4 ντομάτες 
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ.γ. πελτέ
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
  • 1/2 μάτσο φρέσκο βασιλικό μόνο τα φύλλα
  • αλάτι πιπέρι
 

Διαδικασία

Για τις μπριζόλες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες.

Ψήνουμε στη σχάρα ή στο τηγάνι για περίπου 7 λεπτά κάθε πλευρά

Για τη σάλτσα
Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Σχετικές Συνταγές