Αλμυρά μάφιν με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ
Almyra mafin me kapnisto solomo kapari kai anitho

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ καπνιστός σολομός Σπάρτης
  • 1 μάτσο φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ τριμμένο πεκορίνο
  • 3 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουτ σούπας  ελαιόλαδο 
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 30 γρ κάπαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Βούτυρο και αλεύρι για τις φόρμες

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά μαζί με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια και τον προσθέτουμε στο μίγμα.

Ρίχνουμε τον άνηθο, το πεκορίνο, την κάπαρη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα ανακατεύοντας.

Βουτυρώνουμε τις φόρμες και τις γεμίζουμε στα 2/3 .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλάτι Αλεύρι Άνηθος Βούτυρο Γάλα Ελαιόλαδο Κάπαρη Μπέικιν πάουντερ Πεκορίνο (Αμφιλοχίας) Πιπέρι (Μαύρο) Σολομός (καπνιστός)

Σχετικές Συνταγές