Ριζότο με καρολίνα, παντζάρι, λουκάνικο Δράμας και κατσικίσιο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Rizoto me Karolina pantzari loukaniko Dramas kai katsikisio tyri

Υλικά

  • Μισό κρεμμύδι ξερό άσπρο μέτριο 
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα 
  • 100 γρ. παντζάρια έτοιμα βρασμένα 
  • 40 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας (2 κ.σ.) 
  • 500 ml ζωμός κότας 
  • 30 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 3 πρέζες αλάτι 
  • 100 ml κρασί λευκό (1 ποτήρι κρασιού) 
  • 2 πρέζες πιπέρι μαύρο 
  • 5 γρ. δυόσμος (10 φύλλα) 
  • 2 λουκάνικα Δράμας
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. γιαούρτι
 

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το βούτυρο και το λουκάνικο, αποσύρουμε το λουκάνικο και στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά συνεχώς, σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί μόλις το ρύζι ζεσταθεί καλά, χωρίς να έχει πάρει χρώμα 

 

Αφήνουμε το ριζότο να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί και συμπληρώνουμε λίγο-λίγο τον ζωμό ζεστό.

 

Μαγειρεύουμε το ριζότο για 16-17 λεπτά συνολικά, ενώ για τα πρώτα 5 λεπτά μαγειρεύουμε μόνο με τον ζωμό και στη συνέχεια πολτοποιούμε με το minipimer το παντζάρι με 100 ml νερό μέχρι να γίνει λεία κρέμα, το ρίχνουμε στο ριζότο μαζί με το λουκάνικο αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

 

Στο τέλος του χρόνου δοκιμάζουμε το ρύζι να δούμε αν έβρασε και συμπληρώνουμε αλατοπίπερο, αν χρειαστεί. Τέλος, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και το τριμμένο πεκορίνο για το «δέσιμο», μαζί με τον δυόσμο που θα τον έχουμε ψιλοκόψει πολύ.

 

Για το κατσικίσιο τυρί ανακατεύουμε το γιαούρτι με το τυρί και το βάζουμε στο τέλος στο ριζότο.

Σχετικές Συνταγές