Πέννες με τυριά ζαμπόν και κρέμα στον φούρνο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ
Penes me tyria zampon kai krema ston fourno

Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 150 γρ. τριμμένο edam
  • 150 γρ. τριμμένο γκούντα
  • 200 γρ τριμμένο cheddar
  • 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 180οC.  Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν και τα μισά τυριά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ισιώνουμε από πάνω, ρίχνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 30' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσει το τυρί.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι Βούτυρο Ζαμπόν Κρέμα γάλακτος Πένες Πιπέρι (Μαύρο) Τυρί cheddar Τυρί edam

Σχετικές Συνταγές