Κέικ με γιαούρτι δαμάσκηνα και πορτοκάλι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Keik me giaourti damaskina kai portokali

Υλικά

  • 200γρ γιαούρτι
  • 200γρ ζάχαρη
  • 250γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 60γρ βούτυρο
  • 300γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Υλικά για το γλάσο:

  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γ. χυμό πορτοκάλι

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στο μίγμα τα δαμάσκηνα, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μίγμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.

Μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία την άχνη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γιαούρτι Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Μπέικιν πάουντερ Πορτοκάλι

Σχετικές Συνταγές