Frozen yogurt με δαμάσκηνα και σοκολάτα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Frozen yogurt me damaskina kai sokolata

Υλικά

  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Ανακατέψτε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι σε ένα μπολ.  Χτυπήστε με το μίξερ να γίνει αφράτο και ελαφρά πιο κρεμώδες από το γιαούρτι, τόσο όσο να μην κόψει το γιαούρτι. Ανακατέψτε την σοκολάτα, που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και την έχετε αφήσει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, και τα κομμάτια δαμάσκηνα. Βάλτε το στο ψυγείο για δυο ώρες να κρυώσει καλά.

Αν έχετε παγωτομηχανή γυρίστε το εκεί και αφήστε το μέχρι να παγώσει καλά.

Εναλλακτικά αφήστε το στην κατάψυξη σκεπασμένο για 4 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντάς το τουλάχιστον 3 φορές για να μην κάνει κρυστάλλους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Γάλα (ζαχαρούχο) Γιαούρτι Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Σοκολάτα (bitter)

Σχετικές Συνταγές