Αφράτα κεμπάπ με πρόβειο γιαούρτι και ανθόμελο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Υλικά
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 250 γρ. κιμά αρνίσιο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ ανθόμελο
- ½ φλιτζάνι πρόβειο γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
- 2 κουτ. σούπας φρυγανιά
Διαδικασία
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τον κιμά, το λιωμένο κρεμμύδι, τα υπόλοιπα υλικά . Bάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε τα κεμπάπ και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αλάτι
Ανθόμελο
Γιαούρτι
Ελαιόλαδο
Κιμάς (αρνίσιος)
Κιμάς (μοσχαρίσιος)
Κορν φλάουρ
Κρεμμύδι
Κύμινο
Πάπρικα (καπνιστή)
Σκόρδο
Φρυγανιά τριμμένη