Τούρτα σοκολάτας με δαμάσκηνα και φουντούκια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
Tourta sokolatas me damaskina kai fountoukia

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 250γρ αλεύρι
  • 150γρ ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη
  • 1/2φλτζ βούτυρο
  • 50γρ κουβερτούρα
  • 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια

Για τη γέμιση

  • 300 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα αλεσμένα
  • 150γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βούτυρο
  • 300γρ άχνη ζάχαρη
  • 1/2φλτζ γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα φουντούκια

Διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μείγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια.

Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γάλα μέχρι να γίνουν κρέμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί, τα δαμάσκηνα και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ.

Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο κάτω παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλο και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αβγά Αλεύρι Βούτυρο Γάλα Δαμάσκηνα (αποξηραμένα) Ζάχαρη Ζάχαρη (άχνη) Κακάο Κουβερτούρα Κρέμα γάλακτος Φουντούκια

Σχετικές Συνταγές