Τραχανάς με κρέμα φέτας και καπνιστό μπούκοβο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
Trachanas me krema fetas kai kapnisto mpoukobo

Υλικά

  • 500 γρ. τραχανάς ξινός
  • 2 λίτρα ζωμός κότας
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χτυπημένο στο blender, μέχρι να πάρει υγρή μορφή)
  • 4 σκ. σκόρδο ακαθάριστες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο
Κρέμα φέτας με καπνιστό μπούκοβο
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό 
  • 3 κουτ. σούπας γάλα
  • ½ κουτ σούπας καπνιστό μπούκοβο
  • λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή, τριμμένη

Διαδικασία

Βράζουμε τον τραχανά – μαζί με το ζωμό κότας, το σκόρδο, το θυμάρι και τη δάφνη– σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρινα ψηθεί καλά. Περνάμε τον τραχανά από blender και μετά από μια ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τον τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε.

Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και το καπνιστό μπούκοβο . Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα. Αν είναι αραιό, προσθέτουμε λίγη φέτα. Ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, σκεπασμένη, μέχρι να σερβίρουμε.

Σερβίρουμε την σούπα σε ένα μπολ με μια κουταλιά κρέμα φέτας

Σχετικές Συνταγές