Cheesecake με μαρμελάδα μύρτιλο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 1 φόρμα τάρτας 30εκ.

Υλικά
- 1 ½ κουτί μπισκότα πτι μπερ
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. κανέλα
Για την σαντιγί:
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 125γρ. άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα:
- 250γρ σαντιγί (που έχουμε φτιάξει εμείς)
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί cream cheese
- 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
- 1 βαζάκι μαρμελάδα μύρτιλο
Διαδικασία
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την κανέλα. Παίρνουμε τη φόρμα τάρτας με διάμετρο 30εκ και στρώνουμε το μίγμα από τα μπισκότα πιέζοντας πολύ καλά για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε την σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το cream cheese, το γιαούρτι και το γάλα εβαπορέ. Όταν σταθεί καλά το μίγμα το απλώνουμε στην φόρμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το cheesecake στην συντήρηση για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια στρώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μύρτιλο.
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Cream cheese
Βούτυρο
Γάλα (ζαχαρούχο)
Γάλα (συμπυκνωμένο)
Γιαούρτι
Γιαούρτι (στραγγιστό)
Ζάχαρη (άχνη)
Κανέλα
Κρέμα γάλακτος
Μαρμελάδα μύρτιλο
Μπισκότα πτι μπερ
Σαντιγύ