Πικάντικο τουρλού κατσαρόλας με λαχανικά, κάσιους και μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Pikantiko toyrloy katsarolas me lachanika kasioys kai myrodika

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κάσιους, ανάλατα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 3 πατάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 10 ντονατίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν λίγο.

Χοντροκόβουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα

Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ντοματίνια  και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατασρόλα και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, την κρέμα βαλσάμικου, αλάτι χοντρό και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές