Baby πατάτες με σκόρδο, κρασί και φρέσκα μυρωδικά

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Baby patates me skordo krasi kai freska myrodika

Υλικά

  • 1 ½  κιλό πατάτες baby
  • 2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας
  • 1 κύβο κότας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (δεν τις ξεφλουδίζουμε), τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, φροντίζοντας να τις σκεπάζει και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον κύβο κότας, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά και με μία ξύλινη κουτάλα, βοηθάμε τον κύβο να διαλυθεί.

Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και γυρνώντας τις πατάτες από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν.

Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο.

Αποσύρουμε τις πατάτες από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού.

Σχετικές Συνταγές