Πράσινη σαλάτα με σταφύλι, αχλάδι και ροκφόρ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Prasini salata me stafyli achladi kai rokfor

Υλικά

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 αχλάδι ώριμο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φλ. ρώγες σταφύλι, κόκκινο
  • 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας
  • 100 γρ. τρυφερά, μικρά φύλλα παντζαριού
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μήλο

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το αχλάδι, το σταφύλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα από το baby σπανάκι, τη ρόκα, τα φύλλα παντζαριού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια με τα αχλάδια και τα σταφύλια.

Ρίχνουμε διάσπαρτα το ροκφόρ, το ελαιόλαδο και την κρέμα βαλσάμικου μήλο.

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές