Κρύα ντοματόσουπα γκασπάτσο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΟΥΠΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
Krya ntomatosoypa gkaspatso

Υλικά

  • 5 ντομάτες μέτριες, ώριμες
  • 6-7 ντοματίνια
  • 1 πιπεριά πράσινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • 1 πιπεριά κόκκινη + επιπλέον, ψιλοκομμένη, για γαρνιτούρα
  • ½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο + ½ επιπλέον, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φύλλα βασιλικού + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες, τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το αγγούρι.

Bάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις ντομάτες, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Όσο χτυπάμε, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.

Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό.

Αδειάζουμε τη σούπα σε μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με καπάκι, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο αγγούρι, πιπεριές, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

(Διαβάστε πληροφορίες και βρείτε συνταγές με τα υλικά της συνταγής)
Αγγούρι Αλάτι Βασιλικός Ελαιόλαδο Κρεμμύδι Ντομάτες Ντοματίνια Ξύδι Πιπέρι (Μαύρο) Πιπεριά (κόκκινη) Πιπεριά (πράσινη) Σκόρδο

Σχετικές Συνταγές