Χορταστικά σάντουιτς με μοσχαρίσια φιλετάκια, πιπεριά, κρεμμύδι και κίτρινο τυρί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ \ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2
Chortastika santoyits me moscharisia filetakia piperia kremmydi kai kitrino tyri

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 3 μοσχαρίσια φιλέτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. θυμάρι 
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 4 ψωμάκια, μακρόστενα, για σάντουιτς
  • 8 κ.σ. τυρί γκούντα, τριμμένο

 

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα μοσχαρίσια φιλετάκια, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κρέας και μαλακώσουν οι πιπεριές.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα κρεάτος-λαχανικών στα 4 ψωμάκια.

Ρίχνουμε, αν θέλουμε, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βάζουμε από 2 κ.σ. τυρί γκούντα σε κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές